Verkeersschool

                                          Rien van Deutekom

Theorie personenauto

Het blijkt dat veel mensen moeite hebben om in één keer hun theorie-examen te halen. Natuurlijk is een gedegen voorbereiding noodzakelijk voordat aan het examen wordt begonnen.
Er zijn verschillende manieren om theorie te leren. Dit kan natuurlijk door middel van een theorieboek, vragenboek en cd-rom, maar het is ook mogelijk theorielessen online te volgen. Hiervoor zijn een code en een wachtwoord nodig, die bij ons kunnen worden aangevraagd.
Klik op de button hieronder om een indruk te krijgen van deze theorieopleiding (het kan even duren voordat de video wordt geladen). Vergeet niet het geluid aan te zetten! De demo opent in een nieuw venster. Aan het eind van de demo kun je op het kruisje rechts boven klikken om het programma te verlaten. De demo laat ook een stukje praktijk online zien. Tijdens de rijlessen kun je met de instructeur overleggen of je hiervan gebruik wilt maken.

Vanzelfsprekend komen tijdens de praktijklessen diverse situaties aan bod, die worden teruggekoppeld aan de theorie. Leerlingen die moeite hebben om de theorie onder de knie te krijgen, raden we aan om één of meer privétheorielessen te volgen, zodat de knelpunten kunnen worden besproken.

Theorie online
Cursisten die in het bezit zijn van een code en een wachtwoord, kunnen inloggen door op de button te klikken:

Code en wachtwoord aanvragen? Maak € 50,00 over op rekeningnummer 93.86.89.169 t.n.v. R. van Deutekom, onder vermelding van: "theorie online" en je (eigen) naam. Vul ook het inschrijfformulier Theorie online in (klik op
Inschrijfformulier Theorie online).

Als wij de inschrijving en de betaling hebben ontvangen, worden de code en het wachtwoord zo snel mogelijk per mail toegestuurd. Wij volgen de vorderingen van al onze cursisten. Je krijgt met je code 20 uur lang toegang tot Theorie online. Alles wordt uitgebreid uitgelegd en er zijn veel oefenexamens, zodat je goed voorbereid aan het échte examen kunt deelnemen.

Het theorie-examen

Algemeen
In het theorie-examen wordt tegenwoordig ook aandacht besteed aan gevaarherkenning. Het theorie-examen voor de auto bestaat sinds 1 maart 2009 uit drie onderdelen:

- gevaarherkenning (25 vragen);
- verkeersregels (30 vragen);
- verkeersinzicht (10 vragen).

Om te slagen voor het theorie-examen moeten:

- van het onderdeel gevaarherkenning ten minste 13 van de 25 vragen goed zijn;
-   van de gezamenlijke onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht ten minste
35 van de 40 vragen goed zijn.

Beide onderdelen tellen even zwaar; je moet dus voor allebei een voldoende halen om geslaagd te zijn.
Het examen duurt drie kwartier. Binnen een kwartier na afloop krijg je de uitslag.

Aanvragen
Via de reserveringswebsite van het CBR kun je zelf het theorie-examen reserveren.

Een individueel theorie-examen in het Nederlands of een individueel theorie-examen in een andere taal met tolk kun je niet zelf reserveren. Als je hiervoor in aanmerking komt (op basis van de criteria van het CBR) kunnen wij dit voor je regelen. Bespreek dit met je rijinstructeur. Voor een individueel examen betaal je een toeslag aan het CBR.

Betalen
Je moet bij het maken van de reservering direct betalen
, via iDEAL. Kun je niet met iDEAL betalen, dan kun je het theorie-examen via onze rijschool reserveren. Daarvoor kunnen wel extra kosten in rekening worden gebracht.
De reservering vrij verplaatsen kan tot een week voor de examendatum. Binnen een week kan de reservering, wanneer hier mogelijkheden voor zijn, alleen worden vervroegd. Annuleren kan niet. Restitutie kan alleen onder bepaalde voorwaarden.

Meenemen
Om te kunnen deelnemen aan het theorie-examen moet je een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs (paspoort, Europese identiteitskaart, vreemdelingendocument of rijbewijs) meenemen.