Verkeersschool

                                          Rien van Deutekom

Frequently Asked Questions (FAQ)

Staan er ook prijzen van lessen en pakketten op jullie website?
Ja, alle prijzen zijn te vinden bij de desbetreffende opleidingen.

Ik heb dyslexie. Kan ik dan wel theorie leren?
Dat hoeft geen probleem te zijn. Met behulp onze online theoriecursus (die voor iedereen geschikt is) leer je op een gemakkelijke manier theorie. Je kunt een demo bekijken als je op deze link klikt. We kunnen een individueel theorie-examen voor je regelen.

Moet ik precies het aantal uren lessen van het pakket dat ik heb gekocht? Wat gebeurt er als ik meer of minder uren nodig blijk te hebben?
Het is natuurlijk bij een eerste of tweede rijles nooit exact te voorspellen hoeveel uren iemand nodig heeft om op examen te kunnen gaan. Soms zullen er wat uren extra nodig zijn. Je kunt dan gewoon losse lessen bijkopen. Als je minder lessen nodig hebt dan het aantal dat in het door jou gekochte pakket zitten, worden de uren die je te veel hebt betaald, verrekend. Je betaalt dus nooit te veel, welk pakket je ook neemt!

Hoeveel uur les heb ik nodig om mijn autorijbewijs te halen?
Dat wil je natuurlijk graag vooraf weten, maar dit is na één of twee rijlessen natuurlijk niet exact in te schatten. Op grond van je eerste uren les kan de instructeur wel inschatten hoeveel uur rijles je ongeveer nodig zult hebben. Houd wel altijd in gedachten dat dit een inschatting is. Je kunt je sneller of langzamer ontwikkelen dan je instructeur op basis van de eerste lesuren heeft ingeschat. Ga ervan uit dat de gemiddelde leerling toch wel zo'n 45 uur les nodig heeft om te slagen voor het examen. Dit is een landelijk gemiddelde, dat geldt voor alle rijscholen in alle examenplaatsen. Veel cursisten (landelijk gezien zelfs bijna 75%!) schatten het aantal benodigde rijlessen (veel) te laag in. In de praktijk blijkt dat een RIS-opleiding (45 uur les plus een tussentijdse toets) over het algemeen een heel goede basis is.

Als ik me vandaag inschrijf, kan ik dan morgen beginnen?
Afhankelijk van jouw beschikbaarheid en onze al geplande lessen, bekijken we de mogelijkheden om zo snel mogelijk te kunnen starten. Verstandiger is natuurlijk je tijdig in te schrijven, zodat je verzekerd bent van een startdatum die jij wenst.

Op het inschrijfformulier moet ik aankruisen dat ik akkoord ga met de algemene voorwaarden, maar waar kan ik die vinden?
Op de homepage zie je in de eerste alinea een link naar de algemene voorwaarden, maar je kunt ook meteen op de volgende link klikken: algemene lesvoorwaarden.

Kan ik een spoedopleiding volgen?
Ja, dat is geen probleem. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Waarom moet ik een Eigen verklaring invullen?
Een Eigen verklaring is een formulier met vragen over je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Deze wordt door ons verstrekt (de prijs ervan zit bij de lespakketten in; als je losse lessen neemt, betaal je de Eigen verklaring apart). Als je twijfelt of je geschikt bent om een motorrijtuig te besturen, overleg dan even met ons voordat je met je rijopleiding begint.

Waarom is het belangrijk dat ik de rijschool machtig met DigiD?
Een tussentijdse toets of praktijkexamen kunnen we alleen bij het CBR aanvragen als je ons hebt gemachtigd met DigiD. Het is daarom noodzakelijk dat je ons, meteen als je begint met je rijopleiding, machtigt. Als je een DigiD aanvraagt, duurt het enkele dagen voordat je die ontvangt. Houd daar dus rekening mee! Klik op: info DigiD om precies te zien hoe je ons moet machtigen bij het CBR. Op dit formulier hebben wij ons rijschoolnummer (1523H8) al ingevuld. Op de site van het CBR staat nog veel meer over het machtigen met DigiD. Klik hier om de voorwaarden voor het gebruik van DigiD te lezen. Heb je een DigiD in je bezit? Ga dan naar www.mijn.cbr.nl en machtig ons.
Let op: Windows XP-gebruikers moeten Servicepack 3 op hun computer hebben geïnstalleerd, om op DigiD te kunnen inloggen (wat dus ook nodig is op mijn.cbr.nl). Mijn.cbr.nl ondersteunt alleen Internet Explorer 7+ en Firefox 3+. Als je geen DigiD kunt aanvragen, kun je een machtigingsformulier downloaden. Houd er wel rekening mee dat de verwerking van een papieren machtiging enkele werkdagen kan duren.

Wat is een beginnersrijbewijs?
Als je voor het eerst een rijbewijs haalt, val je onder de regeling van het beginnersrijbewijs. Als je je eerste rijbewijs hebt behaald op je 16de of 17de jaar, dan ben je zeven jaar een beginnend bestuurder; als je je eerste rijbewijs hebt behaald op je 18de of daarna, dan ben je vijf jaar een beginnend bestuurder. Je mag met een beginnersrijbewijs overal de weg op, maar voor beginnende bestuurders gelden strengere regels dan voor ervaren bestuurders. Daar merk je niets van als je je normaal aan de regels houdt, maar als je je herhaaldelijk schuldig maakt aan verkeerd rijgedrag, dan loop je de kans je rijbewijs kwijt te raken.

Ik heb jullie website eerder bezocht en zie niet dat er een nieuwe website actief is, hoe kan dat?
Met de toets F5 vernieuw je de pagina’s naar de huidige website. Om niet elke keer opnieuw handmatig internetpagina's te hoeven wijzigen, kun je (in Windows 7) gaan naar "Internetopties" - kies voor "Tijdelijke internetbestanden en Geschiedenis" en klik op "Elke keer als ik de website bezoek" (zie afbeelding hieronder).

 

Heb je Windows Vista Home? Kies dan voor: Extra - Internetopties - Algemeen - ga bij "Browsegeschiedenis" naar "Instellingen (zie hieronder) en klik op "Elke keer als ik de webpagina bezoek".