Verkeersschool

                                          Rien van Deutekom

Personenauto (schakel en automaat)

Theorie
Er zijn verschillende mogelijkheden om theorie voor de personenauto te leren. Klik op Theorie om een voorbeeld te bekijken van onze online theoriecursus en alles te lezen over het theorie-examen voor je B-rijbewijs. Natuurlijk kun je ook theorieboeken en cd-roms voor alle opleidingen bij ons bestellen. Vul hiervoor het bestelformulier in of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. Een overzicht van alle te bestellen boeken en cd-roms met de bijbehorende prijzen staat op dit bestelformulier.
Als je bent geslaagd voor het theorie-examen, moet je binnen anderhalf jaar slagen voor je praktijkexamen, anders moet je het theorie-examen opnieuw afleggen.
Heb je moeite met het leren van (delen van) de theorie? Dan kun je dit altijd met ons overleggen en een of meer privélessen volgen. Om meer zekerheid te hebben, kun je ook bij ons als toets voor jezelf een aantal theorie-examens komen afleggen voordat je aan het echte examen deelneemt, zodat je een stuk beter voorbereid aan je examen kunt beginnen.

Praktijk (schakel en automaat)
Vaak weet je al voordat je met de rijlessen begint, of je in een schakelauto of in een automaat wilt lessen. Als je in een schakelauto lest en slaagt voor je examen, mag je daarna ook in een automaat rijden. Andersom is dat niet mogelijk. In principe maak je zelf de keus voor les in een schakelauto of een automaat; als na enige tijd blijkt dat lessen in een schakelauto voor jou niet werkt, kun je altijd overstappen naar de automaat.

Informatie over:
Rijopleiding in Stappen, spoedopleidingen, faalangst, 2toDrive en tussentijdse toets/praktijkexamen.

Losse lessen of pakketten - BOVAG Garantiefonds Rijscholen
Je kunt de rijlessen per keer betalen, maar je kunt ook (eventueel in overleg met je instructeur) voor een pakket kiezen. Een pakket moet je in één keer betalen. Je bent dan in verhouding goedkoper uit, want in de pakketprijs zit een korting doorberekend. Je hoeft nooit bang te zijn dat je je geld kwijt bent als je een pakket aan ons hebt betaald, want mocht je, bijvoorbeeld door een onverhoopt faillissement van onze verkeersschool, de lessen bij ons niet kunnen afmaken, dan zorgt het BOVAG Garantiefonds Rijscholen ervoor dat je jouw lessen bij een andere BOVAG-rijschool kunt afmaken zonder dat je daarvoor extra hoeft te betalen.

Prijslijst

Schakelauto:

Rijles per uur € 44,00
Lespakket A* € 1.909,00
Lespakket B** € 2.119,00
Lespakket C*** € 2.303,00
Tussentijdse toets (bij losse lessen) € 204,00
Eerste examen (bij losse rijlessen) € 228,00
Faalangstexamen € 292,00 (excl. Eigen verklaring)
Herexamen € 204,00
BNOR-examen**** € 228,00
Eigen verklaring € 32,80

Automaat:

Rijles per uur € 47,00
Lespakket A* € 2.023,00
Lespakket B** € 2.249,00
Lespakket C*** € 2.469,00
Tussentijdse toets (bij losse lessen) € 212,00
Eerste examen (bij losse rijlessen) € 235,00
Faalangstexamen € 301,00 (excl. Eigen verklaring)
Herexamen € 212,00
BNOR-examen**** € 235,00
Eigen verklaring € 32,80

Mocht je een pakket nemen en het blijkt dat je niet voldoende hebt aan de uren uit het pakket, dan kun je de benodigde losse lessen natuurlijk bijkopen.

*       Lespakket A: RIS-boek + 35 uur rijles + Eigen verklaring + tussentijdse toets
                          + 1 x praktijkexamen
**     Lespakket B: RIS-boek + 40 uur rijles + Eigen verklaring + tussentijdse toets
                          + 1 x praktijkexamen
***   Lespakket C: (complete RIS-opleiding): RIS-boek + 45 uur rijles + Eigen verklaring
                          + tussentijdse toets + 1 x praktijkexamen
****  BNOR = Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid.
        Als je vier keer bij het CBR bent gezakt, kom je bij de BNOR terecht.

Inschrijven
Je kunt je voor de rijlessen in een personenauto inschrijven door op de volgende link te klikken: Inschrijfformulier Personenauto. Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch of per e-mail, maar je kunt natuurlijk ook een afspraak voor een persoonlijk gesprek maken. Klik hier om naar de pagina met contactgegevens te gaan.